Zaboravio password?

Microsoft se odlučio na promjene vezane uz svoj Windows 10 S operativni sustav, a prva od njih jest novo ime - Windows 10 S Mode. Time se želi nanovo brendirati proizvod koji je direktno povezan uz Microsoft i sve njegove aplikacije. Konkretnije, striktno je povezan jer na Windows 10 S Mode može se postavljati isključivo aplikacije preuzete na Windows Store.

To ujedno znači i da svaki korisnik mora kreirati račun na Microsoftovim stranicama, a kompaniji to dobro dođe pri prikupljanju podataka i statistikama općenito. Također, za one koji možda ne znaju, ovaj operativni sustav je "lakša" verzija Windows 10 i ne nudi sve mogućnosti, ali idealan je za uređaje ne baš najmoćnijih performansi, što podrazumijeva uređaje za školarce i studente, cjenovno prihvatljive jer se kreću od 150 do 250 američkih dolara.

Ali, Windows 10 S Mode sjajan je i za poslovna okruženja jer sastoji se od onoga što je u radnoj atmosferi više nego dovoljno. Ali, ako netko želi neke dodatke može se besplatno nadograditi na punu verziju Windows 10, što je jako dobar potez od strane Microsofta. Problem je tek što oni koji imaju Windows 10 Pro S Mode moraju platiti nadogradnju 49 dolara i to nije baš najlogičnije pa se čeka službena potvrda Microsofta oko tog poteza.

Ipak, prema istraživanju provedenog od strane tehnološkog news portala Thurrota , čak 60 posto korisnika nikad nije prešlo s Windows 10 S na "jaču" verziju operativnog sustava, što dovoljno govori o zadovoljstvu "lakšom" verzijom. Oni koji obave nadogradnju, većinom učine to u prva 24 sata. Točnije, njih 60 posto od svih koji obave nadogradnju, učine to kroz prva 24 sata.

Nije ni to sve što ide u prilog Windows 10 S jer od svih korisnika koji se ne prebace na punu verziju "desetke" kroz pra 24 sata, vjerojatno to ni neće učiniti. Konkretnije, njih 83 posto će ostati uz Windows 10 S ako se ne prebace u prvih sedam dana.

Sve u svemu, Microsoft je s "lakšom" verzijom operativnog sustav ušao u prostor Chromebooku, odnosno, Googleu. Istinsku mu je konkurent i čini se da je tako zbog dobrog posla koji obavlja i ponude koja je korisnicima na raspolaganju...
Komentari