Zaboravio password?

Twitch, web stranica koju posjeduje Amazon, je najavila da će na tržište izbaciti alat za one koji kreiraju videe na njihovoj platformi, a s ciljem podizanja hypea oko dotične platforme i videa kojeg gameri izbacuju na Twitchu. Za one koji ne znaju, Twitch je najviše poznat po tome što na njemu možete vidjeti hrpu sadržaja vezanog uz gaming, odnosno gledati gamere preko čitavog svijeta kako igraju i komentiraju igre, najčešće uživo.

Novitet u tome svemu je kategorija “Premijera”, koja je malo drugačija od kategorija “Live” i “Rerun”. Premijera, koju će svaki Twitch kreator moći napraviti, će imati svoj landing page, neki video koji će najaviti tu premijeru, brojač koji će odbrojavati do početka, pretplatnici će se moći pretplatiti na istu kako bi dobili obavijest da kreće određena premijera i slično. Zvuči jako zanimljivo jer će tako poznati “Twitcheri” lakše najaviti premijere npr. nekih novih igara koje će pokazati javnosti i kojima će imati pristup prije ostalih.Twitch vs. YouTube

Twitchev novi sistem je u suprotnosti YouTubeovom, jer kada neko na YouTube uploada video, odnosno prikazuje video uživo, vi za to ne znate. Nakon što “live” završi, taj video će biti dostupan na kanalu YouTubera. Osim ako nemate podešene sve notifikacije, nećete ni znati da neki video ide uživo. Twitch će jako igrati na tu kartu – da se radi hype oko premijera, odnosno live videa koji će se raditi za pretplatnike određenih kanala.

I sada će novi korisnici Twitch platforme teže pronalaziti te premijere i live videe, no ide se na ruku fanovima određenih Twitchera koji žele znati da njihov omiljeni gamer ima live video ili će ga imati sutra u 20h navečer. Ti fanovi se žele pretplatiti na to, žele dobiti obavijest da je video “live” i slično.Naravno, iza svega toga stoji marketing Twitch platforme koji želi osigurati da se korisnici vraćaju na platformu. I sada su se vraćali, no svakako da žele povećati taj postotak ljudi koji se vraća tamo svakodnevno.

Partnerstvo s Disneyjem

Kompanija Twitch je najavila novo partnerstvo s kompanijom Disney Digital Network koja će donijeti ekskluzivan sadržaj na Twitch platformu i to u obliku nekoliko jako popularnih Internet osoba. Kreatori sadržaja za Disney – Jacksepticeye, LuzuGames, Markiplier, Strawburry17 – koji imaju zajedno preko 44 milijuna pretplatnika na YouTubeu, će od sada sadržaj izbacivati i na Twitchu.Za sada ne znamo koji sadržaj će prikazivati i o čemu se radi, ali svi ti kreatori već imaju svoje Twitch korisničke račune i spremni su za novo partnerstvo. Twitch im nema pravo govoriti kakav sadržaj da rade i koliko često, no sigurni smo da će se raditi o kvalitetnom sadržaju koji će imati hrpu gledatelja i na Twitchu.

Sumnjamo da će prestati objavljivati videe na YouTubeu, no dobar dio istih će sada biti i na gaming platformi što Twitch i je. U svakom slučaju, dobar potez Twitcha. Nadamo se da će im donijeti hrpu novih korisnika i da ćemo ubuduće gledati kvalitetnije i uzbudljivije videe i premijere.
Komentari